OTKRIJTE KAKO ODRŽAVATI OSOBNU HIGIJENU CIJELE OBITELJI

Hidratizira i hrani kožu

Održavanje osobne higijene u današnjoj situaciji jedan je od tri najvažnija čimbenika koji mogu spriječiti zarazu virusom, zajedno s fizičkim razmakom te čišćenjem i dezinfekcijom površina.

Prema uputama službenih tijela, osobito je važno ostati doma, iako unutar našega doma isto tako se moramo pridržavati mjera osobne higijene tijela. To je neophodna zaštitna mjera ako živimo s drugim osobama, ako moramo ići na posao ili smo bili u kupnji.

U ovome članku, pružamo nekoliko učinkovitih savjeta o tome kako održavati osobnu higijenu i kako brinuti o dječjoj higijeni u našem domu.

Osobna higijena: što je higijena i zašto je tako važna?

Osobna higijena označava skup mjera i predostrožnosti koje moramo poduzeti kako bismo spriječili prenošenje bolesti i virusa, a također je važna i za očuvanje našega zdravlja i izgleda.

Prednosti održavanja osobne higijene

  • Sprječava bolesti.
  • Podiže samopouzdanje, što je od ključne važnosti za očuvanje pozitivnog stava, jer kad se osjećamo dobro u vlastitoj koži tada nam je dobro i s drugim osobama. Uvođenjem hidratacije kože u našu rutinu osobne njege, na primjer, može nam pomoći da se osjećamo zdravijima i pritom će nam pružiti trenutke opuštanja i blagostanja.
  • Održavanje zdrave kože danas se preporučuje kako bi mogla ostati čvrstom i mladom u budućnosti, a njega kože pomaže u prevenciji mogućih budućih poremećaja poput suhoće, osjetljivosti, svrbeža, iritacija itd.

Savjeti za održavanje primjerene osobne higijene, za njegu i hidrataciju kože

Kako bismo održavali osobnu higijenu na primjereni način, moramo biti ustrajni u higijenskim rutinama i hidrataciji te ih trebamo obavljati temeljito i u cijelosti.

Vrlo je uobičajena učestala i neprekidna upotreba proizvoda koji mogu oštetiti kožu. Sapuni s agresivnim ili nadražujućim djelovanjem mogu smanjiti lipidni sloj naše kože.
Stoga preporučujemo upotrebu Lactovit gelova za tuširanje, specijaliziranih za njegu i dodatno učvršćivanje kože s blagotvornim djelovanjem i sastojcima mlijeka u svim njihovim formulama.

Nakon tuširanja, osobito je važno da pravilno osušite tijelo, posebice obraćajući pozornost na dijelove s pregibima ili naborima na koži (područje iza ušiju, između prstiju itd.)
Za još potpuniju njegu, Lactovit preporučuje da u svoju rutinu nakon pranja uvedete i upotrebu losiona za tijelo. Vaša koža će odmah postati meka i svilenkasta.

Na kraju, možemo nanijeti neki od dezodoransa iz široke palete Lactovit proizvoda kako bismo što dulje mogli zadržati ugodan osjećaj čistoće i njegovanosti.

Higijena i njega najmlađih:

Znamo koliko je važna njega tijela najmlađih članova obitelji. Lactovit vam želi pomoći da se upoznate s koracima koji su potrebni za očuvanje zdrave kože vašega djeteta.

1. Perite ruke i tijelo na pravilan način

Vrlo je važno da se djeca nauče prati na pravilan način nanošenjem sapuna preko cijele površine ruku i tijela. Od vitalne je važnosti da im pokažemo kako mogu oprati ruke prema uputama Organizacije za zaštitu potrošača.

2. Naučite dijete da se samostalno tušira

Vjerojatno još nisu dovoljno veliki da se mogu samostalno tuširati bez naše pomoći, ali ipak je važno da ih naučimo kako mogu održavati čistoću tijela da bi se zaštitili. Iskoristite vrijeme u kući da im pokažete kako i to može biti zabavno: pustite im glazbu, igrajte se s njima praveći mjehuriće od sapunice, upotrebljavajte Lactovit 2 u 1 Sport koji sadržava gel za tuširanje i šampon kako bi sve bilo još jednostavnije.

3. Zaseban ručnik

Za održavanje osobne higijene za vrijeme ograničenja kretanja, ne smijemo upotrebljavati zajedničke ručnike jer bismo mogli prenijeti virus preko ručnika. Stoga je potrebno da se vi i vaša djeca služite svaki svojim zasebnim ručnikom.

4. Dubinska hidratacija kože

Hidratacijom sprječavamo crvenilo, svrbež i osjetljivost kako bismo nahranili kožu i očuvali je zdravom. Preporučujemo upotrebu Lactovit gelova za tuširanje i losiona za tijelo kojima se osigurava optimalna njega cijele obitelji.

Sada smo se upoznali s prednostima osobne higijene i njezinim vrijednostima koje trebamo usvojiti, bilo mi sami ili naša djeca, u svrhu održavanja učinkovite i potpune njege tijela.