ŠTO JE UREA I ČEMU SLUŽI?

Suhu kožu

Urea je prirodna tvar koja nastaje uslijed metaboličkog djelovanja našeg organizma na staničnoj razini prirodnim procesom.

Možemo pronaći ureu na površinskom sloju kože, što se smatra čimbenikom za prirodnu hidrataciju našega tijela. Njezine glavne funkcije su sljedeće:

  • Održavanje hidratacije kože
  • Zaštita i obnavljanje naše kože

Dokazano je da se njezinom primjenom može znatno utjecati na obnavljanje i hidrataciju kože, osobito kad su posrijedi problemi jako suhe i izrazito suhe kože.

Čemu služi urea? 

Urea je važan saveznik u obnavljanju oštećene kože i problema epiderme, a preporučuje se za ublažavanje suhoće i perutanja kože.

Lactourea je linija Lactovit proizvoda namijenjena za njegu suhe i izrazito suhe kože. Njezine formule pomažu u održavanju zdrave i hidratizirane kože, stvaranjem zaštitne barijere koja obnavlja kožu.

Kojim svojstvima urea djeluje na kožu?

  • Regulira razinu vlage u našoj koži i neophodan je faktor za prirodnu hidrataciju.
  • Urea je higroskopna, odnosno to znači da može zadržavati vlagu na gornjem vanjskom sloju naše kože.
  • Urea svojim svojstvima djeluje protiv perutanja.
  • Također ima keratolitička svojstva, što znači da pri visokim koncentracijama rastvara veze među mrtvim stanicama kože, čime se postiže prirodna eksfolijacija i pomaže sastojcima da još više prodiru u kožu i bolje djeluju.

Zanimljivosti o urei:

  • Ureu je 1773. godine otkrio kemičar Hillaire Rouelle.
  • Zdrava koža sadržava otprilike 28 mikrograma ureje po kvadratnom centimetru.

Faktori prirodne hidratacije

Faktori prirodne hidratacije (FPH) čine niz elemenata koji prirodnim putem nastaju na našoj koži i omogućuju nam je održavati hidratiziranom i zaštićenom zahvaljujući njihovoj sposobnosti privlačenja i zadržavanja vlage. Dva najznačajnija spoja među faktorima prirodne hidratacije su urea i mliječna kiselina. Zajedničkim djelovanjem ovi spojevi pridonose zaštiti naše kože i sprječavaju njezinu suhoću i hrapavost.

Koji Lactovit proizvodi sadržavaju ureu?

Lactovit paleta pod nazivom Lactourea savršena je linija proizvoda kojima se postiže ultrahidratantno djelovanje potrebno suhoj i izrazito suhoj koži, obogaćena sastojkom Lactoureom, jedinstvenim kompleksom s mliječnom kiselinom i čistom ureom.

Urea, prirodni ovlaživač kože, privlači vlagu potrebnu za intenzivnu hidrataciju i preporučuju je dermatolozi za njegu jako suhe kože, a mliječna kiselina podupire hidrataciju kože stvarajući zaštitnu barijeru za sprječavanje dehidracije. Ova kombinacija sastojaka s ultrahidratantnim djelovanjem dubinski obnavlja, štiti i hidratizira kožu, djelujući na najdublje slojeve epiderme kako bi se koža održavala obnovljenom i mladom.

Ako imate problem suhe kože, preporučujemo vam Lactovit paletu Lactourea, koja nudi proizvode odlične kvalitete, namijenjene za svakodnevnu njegu kože